Sekretesspolicy

Sekretesspolicy för Neatos webbplats

Datum för ikraftträdande: 4 juni 2018

Vi är angelägna om att skydda våra webbplatsbesökares integritet. I denna sekretesspolicy förklarar vi hur vi samlar in dina personuppgifter på vår webbplats, hur vi skyddar sådana uppgifter och de rättigheter du har vad gäller användningen av sådana uppgifter. Läs sekretesspolicyn noggrant.

VILKA VI ÄR

Denna policy gäller vår webbplats www.NeatoRobotics.com (”webbplatsen”), ditt Min Neato-konto (där du kan registrera dina NEATO-robotdammsugare) eller ditt Min Neato-konto för utvecklare (där du kan registrera dig för att bli en Neato-programvaruutvecklare som tredje part) (tillsammans våra ”tjänster”). Personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter som samlas in via vår webbplats i enlighet med artikel 4.7 i GDPR är Neato Robotics, Inc., 8100 Jarvis Avenue, Newark, California, USA 94560 (”Neato”).

VILKA UPPGIFTER SAMLAS IN OM MIG OCH HUR ANVÄNDS DE?

De personuppgifter vi samlar in

Personuppgifter är information som identifierar dig eller som kan användas för att identifiera eller kontakta dig (”personuppgifter”). Sådan personuppgifter kan bestå av namn, adress, e-postadress, telefonnummer, födelsedatum (främst för berättigade syften), fakturering och kontokortsuppgifter.

Vi samlar in personuppgifter från dig när du använder vår webbplats på det sätt som beskrivs i denna sekretesspolicy. I alla dessa fall behandlar vi endast personuppgifter som du ger oss direkt eller som vi automatiskt samlar in från dig på de sätt som anges i denna sekretesspolicy. Såvida det inte är definierat i denna sekretesspolicy, eller såvida du inte gett oss tillstånd att göra det, använder eller delar vi inte dina personuppgifter på andra sätt än de som anges i denna sekretesspolicy.

Så här samlar vi in och använder dina personuppgifter

I följande avsnitt hittar du information om hur vi samlar in dina personuppgifter, i vilka syften vi behandlar dina personuppgifter och på vilka rättsliga grunder vi gör det. I den uträckning den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är våra berättigade intressen och du vill ha mer information om dem, kan du kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan. Om vi använder ditt samtycke som rättslig grund för vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att återkalla ditt samtycke när som helst med verkan för framtiden enligt beskrivningen i följande text eller genom att kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan. Detta påverkar inte den behandling av dina personuppgifter som sker fram till återkallandet. Det samma gäller om vi hänvisar till ditt samtycke eller våra berättigade intressen i andra delar av sekretesspolicyn. 

De typer av uppgifter som du tillhandahåller aktivt och som vi samlar in automatiskt beror på hur mycket du interagerar med våra tjänster. Ju mer du interagerar, desto mer information behöver vi för att kunna hjälpa dig.

  • Om du använder vår webbplats

Vi samlar in information, av vilken en del innehåller personuppgifter, som du tillhandahåller direkt genom svar på särskilda tjänster som undersökningar, enkäter och liknande. Vi använder dessa uppgifter för att personanpassa våra tjänster och för att optimera din kundupplevelse när du använder vår webbplats.

Vi samlar automatiskt in information, inklusive personuppgifter, när du surfar på vår webbplats, t.ex. IP-adress, typ av webbläsare och operativsystem, felloggar och andra liknande uppgifter. Vi kan inte identifiera dig med sådan aggregerad information och vi använder den för att analysera trender, administrera webbplatsen, övervaka användningen av vår webbplats och samla in allmän information om användning av vår webbplats.

Den rättsliga grunden för sådan behandling av dina personuppgifter är våra berättigade intressen (artikel 6.1 f i GDPR) att personanpassa våra tjänsters innehåll efter användarnas inställningar och av att förbättra våra tjänster ytterligare.

Observera att du juridiskt sett inte är skyldig att tillhandahålla oss dina personuppgifter. Utan dina personuppgifter kan vi emellertid inte tillhandahålla alla våra tjänster.

  • Om du blir innehavare av ett Min Neato-konto

För att komma åt vissa tjänster på vår webbplats måste du först bli antingen en vanlig Min Neato-kontoinnehavare eller en Min Neato-kontoinnehavare som utvecklare. När du skapar ditt konto måste du tillhandahålla personuppgifter som namn, postnummer och e-postadress. När du blir Min Neato-kontoinnehavare skickar vi dig ett välkomstmejl som innehåller transaktionsinformation om ditt abonnemang eller för att bekräfta ditt användarnamn eller lösenord.

Sådan behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster. Den rättsliga grunden för sådan behandling av dina personuppgifter är därför art. 6.1 b i GDPR.

  • Om vi skickar tjänsteuppdateringar till dig

Vi använder dina personuppgifter för att skicka viktiga tjänstemeddelanden och uppdateringar angående vår webbplats eller om din faktureringsstatus. Sådan tjänstemeddelanden och tjänsteuppdateringar innehåller viktig information som är relevant för din användning av vår webbplats och/eller våra tjänster.

Behandlingen av våra personuppgifter i sådana syften är nödvändig för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster. Den rättsliga grunden för sådan behandling av dina personuppgifter är därför art. 6.1 b i GDPR. Observera att du enligt avtalsvillkoren måste tillhandahålla sådana personuppgifter och att vi utan sådana personuppgifter inte kan skicka tjänsterelaterade meddelanden till dig.

  • Om du kontaktar vår kundtjänst

Om du kontaktar vår kundtjänst kommunicerar vi med dig för att svara på dina frågor, tillhandahålla tjänsterna du beställer och hantera ditt abonnemang. Vi kommunicerar med dig via e-post eller telefon beroende på vad du föredrar.

Sådan behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna utföra våra tjänster. Den rättsliga grunden för sådan behandling av dina personuppgifter är därför art. 6.1 b i GDPR. Observera att du enligt avtalsvillkoren måste tillhandahålla sådana personuppgifter och att vi utan sådana personuppgifter inte kan skicka kundtjänsterelaterade meddelanden till dig.

  • Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev och annan marknadsföring

När du registrerar dig för våra tjänster kan du välja att samtycka till att ta emot nyhetsbrev och annan information om våra produkter och tjänster. Om du väljer att ta emot nyhetsbrev och annan information om våra produkter och tjänster skickar vi nyhetsbrev till dig och informerar dig om erbjudanden, evenemang och enkäter via e-post och genom sociala plattformar. Robotägare kan registrera sina NEATO-robotdammsugare på sitt Min Neato-konto. Vi kanske ber om annan information i undersökningar, som hjälper oss när vi utvecklar nya produkter, genom att ställa frågor om vad du tycker om din NEATO-robotdammsugare eller hur du använder den. Du måste inte delta i de här undersökningarna.

Den rättsliga grunden för sådan behandling av dina personuppgifter är ditt samtycke (art. 6.1 a i GDPR). Observera att du juridiskt sett inte är skyldig att tillhandahålla oss dina personuppgifter. Utan dina personuppgifter kan vi emellertid inte skicka vårt nyhetsbrev och annan information som beskrivs ovan till dig. Du kan välja att inte ta emot denna typ av meddelanden när som helst genom att följa anvisningarna i meddelandena. 

KAKOR

Vi använder kakor och liknande teknik som pixlar, taggar, web-beacons och andra identifierare som hjälper oss att personanpassa våra tjänster för dig, komma ihåg dina inställningar, förstå hur användare använder vår webbplats och hjälpa kunder att personanpassa vår marknadsföringskommunikation.

En kaka är en liten datafil som innehåller en teckensträng som skickas till din dator när du besöker en webbplats. När du besöker webbplatsen igen kan webbplatsen identifiera din webbläsare med hjälp av kakan. Hur länge kakan stannar kvar din dator eller mobila enhet beror på om det är en beständig kaka eller en sessionskaka. På vår webbplats använder vi båda typerna av kakor. Sessionskakorna finns bara kvar på din dator tills du slutar surfa. Beständiga kakor finns kvar på din dator till de går ut eller tas bort.

Här hittar du med information om kakorna vi använder och hur du väljer bort dem: [LINK]

Vi använder följande typer av kakor:

  • Förstapartskakor. Förstapartskakor är kakor som vi placerar på din dator när du besöker vår webbplats. Våra kakor lagrar information om plats och språk. Dessa kakor kan inte blockeras. Om du inte vill ta emot dem, ska du inte använda vår webbplats.
  • Tredjepartskakor, allmänt. Tredjepartskakor skickas av andra företag som vi samarbetar med, eller deras närstående företag. Vi har inte kontroll över dessa kakor och denna sekretesspolicy omfattar inte användningen av tredje parters webbplatser eller leverantörer av tredje parters marknadsföring. Du hittar mer information om dessa tredjepartskakor och hur du väljer bort dem på länken ovan.
  • Tredjepartskakor för analys av webbplatsanvändning. Vi tar hjälp av tredje parter, som Google, för att analysera hur människor använder vår webbplats. Vi använder Google Analytics-tjänsten för att få anonym information om våra webbplatsbesökare. Informationen som genereras av kakan om din användning av webbplatsen (inklusive din förkortade IP-adress) skickas till och lagras av Google på servrar i USA. Google använder den här informationen för att utvärdera din användning av webbplatsen, ställa samman rapporter om webbplatsaktivitet för webbplatsoperatörer och tillhandahålla andra tjänster i samband med din användning av webbplatsen och internet. Google kan även överföra den här informationen till tredje parter om det krävs enligt lag eller om tredje parter behandlar dessa uppgifter för Googles räkning. Du hittar mer information om hur Google använder dina personuppgifter i Googles sekretesspolicy: https://www.google.com/policies/privacy/. Du hittar mer information om de tredjepartskakor vi använder för analys av webbplatsen och hur du väljer bort dem på länken ovan.

Tredjepartskakor används för att rikta annonser mot dig när du är på andra webbplatser. Vi arbetar med andra företag som använder sina kakor för att rikta Neato Robotics-annonser mot dig på andra webbplatser. I detta syfte har vi integrerat en kod på vår webbplats (”omdirigeringstagg”) med vars hjälp omdirigeringstjänsteleverantören kan samla in pseudonyma uppgifter i marknadsföringssyften. När du besöker en av våra webbplatser som innehåller en ”omdirigeringstagg” placerar omdirigeringstjänsteleverantören en kaka på användarens enhet och tilldelar den till specifika omdirigeringsgrupper så att den kan användas till personanpassad marknadsföring på andra webbplatser. Exakt vilka uppgifter som samlas in beror på omdirigeringstjänsteleverantörens sekretesspolicyer. Du hittar mer information om omdirigeringstjänsteleverantörerna, deras sekretesspolicyer, annan information och hur du väljer bort dem på länken ovan.

  • Enhetsidentifierare. När du använder en mobil enhet, t.ex. en surfplatta eller mobiltelefon, på våra webbplatser kanske vi tilldelar eller öppnar en eller flera markörer eller "enhetsidentifierare". Enhetsidentifierare är små datafiler som associeras med din mobila enhet och som identifierar din mobila enhet för oss. En enhetsidentifierare kan erbjuda oss eller en utomstående partner information om hur du surfar på och använder vår webbplats och kan hjälpa oss eller andra att tillhandahålla rapporter eller personanpassade annonser. Vissa webbplatsfunktioner kanske inte fungerar som de ska om enhetsidentifierarnas användning eller tillgänglighet är inaktiverad.

Den rättsliga grunden för vår användning av kakor är vårt berättigad intresse (art. 6.1 f i GDPR) att optimera vår webbplats, personanpassa din användarupplevelse och visa dig reklam som anpassats efter dina intressen.

TREDJEPARTSFUNKTIONER

Vår webbplats innehåller länkar till eller funktioner från andra webbplatser. Denna sekretesspolicy omfattar endast Neatos förfaranden för integritetsskydd och täcker inte tredje parters förfaranden för integritetsskydd vad gäller deras webbplatser och funktioner. Vi ansvarar inte för tredje parters sekretesspolicyer och/eller förfaranden för integritetsskydd. När du följer en länk till en annan webbplats eller använder en tredje parts tjänst bör du läsa sekretesspolicyn för den webbplatsen eller tjänsten. 

SÅ HÄR LÄMNAR VI UT OCH DELAR PERSONUPPGIFTER

Vi delar, säljer, överför eller sprider inte dina personuppgifter till tredje parter, såvida det inte är nödvändigt för att fullgöra en rättslig förpliktelse enligt artikel 6.1 c i GDPR, såvida det inte är nödvändigt för att fullgöra ett avtal enligt artikel 6.1 b i GDPR, såvida vi inte har rätt att göra det enligt ett avtal om databehandling enligt artikel 28 GDPR eller såvida du inte har samtyckt till att vi gör det enligt artikel 6.1 a i GDPR.

Vi delar vissa av dina personuppgifter med andra Neato-företag i den utsträckning det är nödvändigt för att sådana företag ska kunna tillhandahålla tjänster för vår räkning. Vi använder andra Neato-företag för att skicka marknadsföringskommunikation till dig om du har samtyckt till att vi gör det.

Vi använder även utomstående tjänsteleverantörer som erbjuder och underlättar tjänster för vår räkning, och vi delar dina personuppgifter med sådana leverantörer i den utsträckning det är nödvändigt för att de ska kunna utföra sina tjänster för vår räkning. I synnerhet använder vi en betalningstjänstleverantör för att fakturera dig för varor och tjänster och för kontokortsbehandling, en specialistleverantör för bedrägerikontroll, en speditör för leverans av beställningar, en callcenterleverantör för att hjälpa oss med kundservicen, en agentur för sociala medier som hanterar våra kampanjer på sociala medier, ett reparationscenter för att ta emot och reparera defekta enheter.

Vissa av de företag som vi delar dina personuppgifter med enligt beskrivningen ovan finns utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. 

För att ge dina personuppgifter ett lämpligt skydd använder vi de standardiserade dataskyddsbestämmelser som antagits av Europeiska kommissionen i enlighet med artikel 46.2 c i GDPR när vi anlitar med sådana företag, eller certifieringar av sådana företag enligt skölden för skydd av privatlivet i EU och USA i enlighet med artikel 45.1 i GDPR. Du kan be om ytterligare information genom att kontakta oss med hjälp av uppgifterna nedan.

All delning av dina personuppgifter med andra Neato-enheter eller tjänsteleverantörer sker i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning och endast i den utsträckning det är nödvändigt. Vi har valt ut dessa företag noggrant och övervakar deras efterlevnad av våra anvisningar kontinuerligt. Dessa företag får enligt avtal inte använda dina personuppgifter i andra syften än de som beskrivs i denna sekretesspolicy. Den rättsliga grunden för vår delning av dina personuppgifter med sådana företag är artikel 28.1 i GDPR eller vårt berättigade intressen att anlita dessa företag för att utföra de tjänster som beskrivs ovan (artikel 6.1 f i GDPR).

Vi kan även bli tvungna att lämna ut dina personuppgifter till myndigheter eller brottsbekämpande organ om de gör en lagstadgad begäran eller om vi måste lämna ut dina personuppgifter för att fullgöra en rättslig förpliktelse, bl.a. uppfylla nationella säkerhetskrav eller krav i fråga om rättsefterlevnad, i enlighet med artikel 6.1 c i GDPR. Vi kan även lämna ut information för att utöva vårt berättigade intresse att tillämpa eller upprätthålla våra villkor och bestämmelser, att besvara eventuella anspråk, att skydda våra rättigheter eller en tredje parts rättigheter, att skydda enskilda personer eller förhindra brottsliga aktiviteter (bl.a. för att skydda mot bedrägeri och minska kreditrisken) i enlighet med art. 6.1 f i GDPR.

Om så krävs enligt tillämplig dataskyddslagstiftning ber vi om ditt samtycke innan vi delar dina personuppgifter med andra företag. I sådana fall är den rättsliga grunden artikel 6.1 a i GDPR.

ANVÄNDS MINA PERSONUPPGIFTER I ANDRA SYFTEN?

Utöver vad som beskrivs i denna sekretesspolicy använder vi bara personuppgifter i de syften som beskrivs ovan eller i syften som vi offentliggör när vi ber dig om sådana uppgifter. Om dina personuppgifter behandlas i andra syften än de som beskrivs i denna sekretesspolicy eller i andra syften än de som dina personuppgifter ursprungligen samlades in för, tillhandahåller vi dig information om det andra syftet och annan relevant information i enlighet med denna sekretesspolicy.

VILKA RÄTTIGHETER HAR JAG?

Du har följande rättigheter:

  • Rätt till tillgång (artikel 15 i GDPR):

Du har rätt att begära bekräftelse på huruvida vi behandlar dina personuppgifter och i så fall få tillgång till personuppgifterna vi har om dig.

  • Rätt till rättelse (artikel 16 i GDPR):

Du har rätt att få felaktiga personuppgifter rättade.

  • Rätt till radering (”rätten att bli bortglömd”) (artikel 17 i GDPR):

Du har rätt att utan onödigt dröjsmål få dina personuppgifter raderade under vissa omständigheter, t.ex. om dina personuppgifter inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlades in eller om du återkallar det samtycke på vilket behandlingen grundar sig i enlighet med artikel 6.1 a i GDPR och där det inte finns någon annan rättslig grund för behandlingen.

  • Rätt till begränsning av behandling (artikel 18 i GDPR):

Du har rätt att kräva att behandlingen av dina personuppgifter begränsas under vissa omständigheter: t.ex. om du anser att de personuppgifter vi behandlar om dig är felaktiga eller behandlingen är olaglig.

  • Rätt till dataportabilitet (artikel 20 i GDPR):

Under vissa omständigheter har du rätt att få ut de personuppgifter du har tillhandahållit oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och du har rätt att överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig utan att vi hindrar detta.

  • Rätt att göra invändningar (artikel 21 i GDPR):

Du kan hävda dina rättigheter genom att kontakta oss med hjälpa av uppgifterna nedan.

RÄTT ATT LÄMNA IN ETT KLAGOMÅL TILL DATASKYDDSMYNDIGHETEN

Du har rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet, särskilt i den EU-medlemsstat där du har din hemvist eller din arbetsplats eller där det påstådda intrånget begicks om du anser att vår behandling av dina personuppgifter bryter mot tillämplig dataskyddslagstiftning. Kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan så hjälper vi dig att identifiera den behöriga tillsynsmyndighet du ska vända dig till.

LAGRING AV UPPGIFTER

Vi lagrar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att du ska kunna använda webbplatsen, för att tillhandahålla dig våra tjänster, för att följa tillämplig lagstiftning (inklusive de lagar som gäller lagring av dokument), för att lösa tvister med alla parter och så länge det är nödvändigt för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet. Om du har frågor angående en specifik lagringsperiod för olika typer av personuppgifter om dig som vi behandlar kan du kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan. 

AUTOMATISERAT INDIVIDUELLT BESLUTSFATTANDE

Vi använder inte dina personuppgifter för att fatta beslut som har rättsliga följder för dig eller på liknande sätt i betydande grad påverkar dig baserat enbart på automatiserad behandling av dina personuppgifter.

DINA SEKRETESSRÄTTIGHETER I KALIFORNIEN

Lagstiftningen i Kalifornien tillåter användare som är bosatta i Kalifornien att en gång om året gratis beställa och få en lista över tredje parter till vilka vi har lämnat ut deras personliga information (om någon) i direkt marknadsföringssyfte under det föregående kalenderåret, samt typen av personuppgifter som lämnas ut till dessa parter. Om du är bosatt i Kalifornien och vill beställa den här informationen ber vi dig att skicka ett e-postmeddelande till [email protected].

INFORMATIONSKRAV FÖR DO-NOT-TRACK I KALIFORNIEN

Vi strävar efter att erbjuda meningsfulla val om de uppgifter som samlas in på vår webbplats, och detta är anledningen till att vi erbjuder ovanstående länkar där du kan välja bort cookies och insamling. Vi känner emellertid varken igen eller svarar på webbläsarinitierade Do-Not-Track-signaler eftersom internetbranschen fortfarande arbetar med att fastställa övergripande Do-Not-Track-standarder.

BARN

Vi samlar inte medvetet in personuppgifter från någon under arton (18) år utan föräldrarnas samtycke, såvida det inte tillåts enligt lag. Om vi får reda på att en person som är under arton år (18) har tillhandahållit personlig information raderar vi den i enlighet med tillämplig lagstiftning.

VEM KONTAKTAR JAG OM JAG HAR EN FRÅGA OM SEKRETESS?

Om du har frågor om vår sekretesspolicy eller anser att vi inte följer villkoren i vår sekretesspolicy eller tillämplig dataskyddslagstiftning kan du kontakta vårt personuppgiftsombud på ett av följande sätt:

Via e-post: [email protected]

Eller genom att skicka ett brev till oss på adressen nedan:

ATTN: DPO

Neato Robotics, Inc.

8100 Jarvis Avenue

Newark, California

USA

ÄNDRINGAR I DENNA SEKRETESSPOLICY

Vi kan då och då ändra sekretesspolicyn. Vi lägger upp alla ändringar i sekretesspolicyn här. Vi uppmanar dig att läsa sekretesspolicyn regelbundet.